недеља, 12. децембар 2010.

Ik vraag me af...



....waar wil je graag wonen? Welke planeet zou je graag voor jezelf kopen?

1. Mercurius is heel klein en heel dicht bij de zon – 57 910 000 km. Op dat planeetje is heel warm. Maar alleen als dag is. Overdag is de temeratuur 430 graden en als da nacht is dan is het -180 graden. Ja, dat is een grote verschil. Niet leuk. Wat nog? Heel veel vulkanen. Actieve vulkanen. En Mercurius is niet zo mooie planeet. Hij lijkt veel op ons Maan, hij heeft veel kraters en geen natuur. Next!

2. Venus is 108 208 930 km ver van de Zon. De temperatuur is zeer hoog, zelfs hoger dan de temeratuur op Mercurius. Er is 480 graden op Venus. Venus heeft heel veel bergen en ook actieve vulkanen als Mercurius maar Venus is fraai. Als je op de Venus bent, kan je geen sterren zien maar er zijn gele en oranje wolken en daar is heel veel licht.

3. Aarde is de derde steen van de Zon. (; Aarde is 149 597 870 km ver van hem. Aarde is niet zo klein planeet maar ook niet zo groot. Aarde is ook mooi. Waarom? Er is heel veel water en heel veel levende dingen. (: Ons planeet lijkt alsof die blauw en groen is. Er zijn planten, dieren en mensen op de Aaarde, dus – het leven. Leuk!

4. Mars is 227 936 640 km ver van de Zon. Mars is een beetje donker maar ik houd van hem. Mars is een rode planeet omdat er heel veel rode zand op de Mars is. De rode duinen en de rode hemel – fantastisch. Het klimaat op de Mars is niet zo slecht, het lijkt op ons klimaat op de Aarde maar geen leven, helaas. Nikola Tesla heeft eens gezegd dat, volgens hem, intelligente leven misschien bestaat op de Mars. Hij maakte een fout.

Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus volgende keer! Doei! (:

8 коментара: