недеља, 19. децембар 2010.

Ik vraag me nog een keer af...


...waar wil je graag wonen? Welke planeet zou je graag voor jezelf kopen? Mercurius, Venus, Aarde, Mars of...

5. Jupiter is de GROOTSTE planeet van ons zonnestelsel. Hij is 778 412 010 km ver van de Zon. Hij heeft de grootste massa maar eigenlijk bestaat Jupiter uit gas. Jupiter heeft geen vaste oppervlakte, dus men weet niet waar de atmosfeer eindigt en waar ‘de planeet’ begint. Tof! En de wolken op Jupiter zijn bruin, wit en rood – hmmm, stel maar voor – chocolade ijsje, vanille ijsje en aardbei ijsje op je hemel! Mooi! Jupiter heeft een snelle rotatie en 63 manen! Wat een gekke planeetje! (:

6. Saturnus is planeet met een ring. Hij is 1 426 725 400 km ver van de Zon. Saturnus lijkt veel op zijn buurman Jupiter. Saturnus is ook een gasvormige planeet, hij draait ook heel snel, hij is ook zeer groot en hij heeft veel manen (een beetje minder dan Jupiter maar wel genoeg, 53 manen!). Eigenlijk is de ring van Saturnus niet één ring maar miljoenen van ringen. Elke ring is ongeveer 20 meter dik en bestaat uit ijs en deeltjes van meteoriten. Interessant! (:

7. Uranus is saai. Hij is grijs en hij is 2 870 972 200 km ver van de Zon. Wat nog? Uranus is saai. Heb ik dat al gezegd? Het einige interessante ding is dat Uranus een sterk magnetisch veld heeft maar dat is alles. Dus, Uranus kan men zien op de hemel als een zwak sterretje, Uranus staat tussen Saturnus en Neptunus...bla, bla... Next!

8. Neptunus – last but not the least! (; Hij is 4 498 252 900 km ver van de Zon. Wow! Neptunus is de laatste planeet in ons zonnestelsel. Dus, Pluto is geen planeet. Hij is te klein. Pluto is een planetoïd. Haha, Pluto, haha. Ok, terug naar Neptunus. De atmosfeer van Neptunus is vol met water en helium en daarom lijkt alsof hij blauw is. Neptunus heeft ook een paar ringen maar ze zijn niet zo groot zoals die rond de Saturnus. Neptunus heeft 13 manen en de één van hen heet Triton. Hij is heel beroemd.

Eeeeeeen - dat is alles!
Tot ziens! (:

5 коментара: