недеља, 6. новембар 2011.

Het alternatieve toerisme



Het idee van het alternatieve toerisme komt van Joel Henry. Hij zegt dat men voor een leuke reis meer verbeeldingskracht dan geld nodig heeft. Joel heeft een paar spelletjes bedenkt die mensen helpen om makkelijker van Madagascar tot een winkel in je buurt te reizen. Let op – je mag niet verlegen zijn en je mag de sterotypen niet meebrengen!

1. Zaterdagavond.Ga maar naar een bar, de eerste bar die je ziet. Ga meteen naar de barman en vraag wat zijn lievelingste drank en zijn lievelingste bar in de stad zijn. Bestel die drank, drink hem op en ga naar de volgende bar en doe alles opnieuw [tot je op je eigen benen kan staan].

2.Wees maar een bathsurfer! Ontdek de badkamers van je vrienden! Je kan gewoon zeggen dat de buis in je badkamer kapot is of dat er geen warm water is en vraag: „Mag ik bij jou komen douchen a.u.b.?“ En dan breng alles wat je nodig hebt mee – handdoeken, zeep, shampoo, muziek, champagne...

3.Voor het contratoerisme heb je een fototoestel nodig. Pak je camera en ga naar een wel bekende toeristische plaats – de Eiffeltoren of Pobednik. Je moet op die manier staan dat dat beeld of object achter je rug is. Nu zie je alles waar Pobedik elke dag naar kijkt. Dan maak een paar foto’s.

4.Dit is een klein experiment. Kies een bus, maakt niet uit welke. Rijd tot de laatste bushalte en maak een rondje door die buurt. Meet Kaludjerica! xo xo xo

2 коментара: